Rutiner og verktøy for samhandling, identifikasjon og oppfølging av barn og unge, samt prosedyrer som gjelder for de enkelte tjenestene.

Felles

I alle tjenester som er i kontakt med barn og unge brukes handlingsveilederen som er utviklet i prosjektet “Bedre tverrfaglig samhandling”. Prosjektet er forankret både politisk og administrativt. I 2022 vil fortsette opplæringen som allerede er igangsatt. Målet er at alle barn som har behov for tjenester/oppfølging av kommunen skal motta disse tjenestene i tråd med handlingsveilederen. Dette skal sikre en rød tråd i oppfølgingen, forhindre at tiltak stanser opp grunnet usikkerhet i oppfølgingen, sikre faste kontaktpersoner m.m. Handlingsveileder finner du her.

Prosjektet startet opp i Desember 2019. Frem mot Desember 2021 ble det utviklet en handlingsveileder, samhandlingsmodellen, samt iverksatt bred medvirkning blant ansatte og politikere. I løpet av 2022 iverksettes målrettet opplæring i bruk av handlingsveilederen, tilhørende fagsystemer og samhandlingsmodellen.

Helse

På helsestasjonen bruker man i utgangspunktet standardiserte retningslinjer fra helsedirektoratet når det kommer til oppfølging av barn og unge. Noen av de finner du her: